Meserias gresie si faianta Bucuresti

Serviciu oferit de Atelier365

Meserias gresie si faianta Bucuresti

Alegerea gresiei potrivite in functie de locul de montare
Sunt o serie de caracteristici care trebuie urmarite atunci cand alegi gresia. Este foarte important sa faci aceasta selectie in functie de destinatia gresiei. Umezeala crescuta din bai poate constitui un criteriu, la fel cum sunt si traficul intens de pe holuri sau expunerea la temperaturi extreme a treptelor exterioare placate cu gresie.
Inainte de a te gandi la combinatii de culori, este important sa stii care este specificul locului unde urmeaza sa montezi gresia si, implicit, care sunt standardele recomandate in ceea ce priveste rezistenta la umezeala, trafic, temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate.
Gresia recomandata pentru hol

Gresia portelanata este obtinuta prin coacere simpla; aceasta, spre deosebire de gresia glazurata, are o rezistenta mai mare la socuri si la traficul intens. Cum holul este o incapere de tranzit, ar trebui sa iei in calcul achizitionarea unei gresii cu o rezistenta sporita.

Clasificarea PEI (Porcelain Enemel Institute) imparte gresia in 5 categorii, in functie de rezistenta la abraziune. Categoriile recomandate pentru holuri si alte incaperi cu trafic rezidential mai mare sunt PEI III si PEI IV.

Meserias gresie si faianta

In ceea ce priveste rezistenta la alunecare nu trebuie sa-ti faci griji prea mari; categoriile sunt numerotate de la R9 la R12, insa acestea din urma sunt recomandate pentru exterior si pentru spatii unde antideraparea este extrem de importanta, cum sunt rampele auto sau bucatariile industriale de dimensiuni foarte mari.

In cazul in care dimensiunile holului sunt reduse, placile ceramice care imita parchetul pot conferi senzatia unui spatiu mai amplu. Acelasi lucru este valabil si pentru placile de gresie dreptunghiulare, dar si pentru cele de dimensiuni mici.

Culorile pot fi alese in functie de preferinte, dar tine cont de faptul ca holul este un spatiu intens circulat, unde intram de obicei cu incaltarile de afara; gresia trebuie sa aiba o nuanta mai rezistenta la murdarie decat in restul incaperilor si sa se poata curata usor.

Gresia potrivita pentru baie

Pentru ca baia nu este expusa la tranzit mare si socuri, gresia glazurata sau smaltuita prin coacere (monocottura) sau dubla coacere (bicottura) este o varianta convenabila pentru acest spatiu. Aspectul sau lucios se potriveste in acest spatiu, insa nu este exclusa nici utilizarea unor placi de gresie texturata sau mata, mai sigure si antiderapante, cu conditia ca acestea sa nu fie poroase si sa fie hidroizolate.

In ceea ce priveste gradul de abraziune, pentru bai sunt recomandate gresiile PEI I sau II, rezistente la trafic mic si moderat. 

Call Now Button